How to use

Hoe breng je een condoom correct aan?

Het correct aanbrengen van een condoom is belangrijk voor de juiste bescherming. Condooms zijn bedoeld om zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen te voorkomen. Het is essentieel om de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door te lezen voordat je een condoom gebruikt en altijd de houdbaarheidsdatum te controleren.

Als je voor de eerste keer een condoom wilt gebruiken, is het verstandig om te oefenen met het aanbrengen ervan. Jongens en mannen kunnen dit bij zichzelf oefenen, terwijl meisjes en vrouwen kunnen oefenen met een seksspeeltje. Dit geeft je de mogelijkheid om te bepalen welke maat condoom het beste bij je past. Durex condooms zijn speciaal ontworpen voor gemakkelijk aanbrengen en afrollen. Hieronder vind je de stappen voor het correct aanbrengen van een condoom:

  1. Scheur voorzichtig het folie van het condoom open aan één kant, let op scherpe nagels of voorwerpen.
  2. Haal het condoom uit de verpakking en controleer de juiste richting.
  3. Plaats het condoom op de stijve penis en knijp het topje (het reservoir) dicht met twee vingers om te voorkomen dat er lucht in komt.
  4. Rol het condoom voorzichtig af, vermijd contact met nagels om beschadiging en scheuren te voorkomen.
  5. Voor extra veiligheid kun je glijmiddel op waterbasis of siliconenbasis op het condoom aanbrengen. Alle Durex-glijmiddelen zijn geschikt voor gebruik in combinatie met condooms. Gebruik nooit olie of vaseline, omdat dit het condoom kan beschadigen.
  6. Na de seksuele handeling, verwijder het condoom van de penis en knoop het dicht. Gooi het gebruikte condoom altijd in de prullenbak en spoel het nooit door het toilet, omdat dit verstoppingen kan veroorzaken.

Kun je een condoom verkeerd omdoen?

Ja, let goed op bij het uitpakken van het condoom. Zorg ervoor dat het reservoir (het puntje) naar boven wijst, zodat je het condoom gemakkelijk kunt afrollen. De juiste richting van het condoom is te zien op de afbeelding. Open de condoomverpakking voorzichtig (gebruik geen tanden of lange nagels) en haal het condoom eruit. Controleer of het condoom klaar is om af te rollen: de rand moet aan de buitenkant zitten, zodat het lijkt op een hoedje dat gemakkelijk kan worden afgerold. Je kunt het condoom een beetje uitrollen voordat je het gebruikt om er zeker van te zijn dat het met de juiste kant naar buiten ligt. Als je per ongeluk het condoom binnenstebuiten hebt omgedaan, draai het dan NIET om en hergebruik het niet. Gebruik in plaats daarvan een nieuw condoom.

Tips voor het bewaren van condooms:

Om de kwaliteit te behouden, moeten condooms op de juiste manier worden bewaard. Bewaar condooms niet in de buurt van scherpe voorwerpen, zelfs als ze nog in de verpakking zitten. De verpakking kan beschadigd raken en het condoom kan door de verpakking heen worden aangetast. Ook moet je ze niet bewaren op plaatsen waar wrijving kan optreden, zoals in een broekzak tijdens het lopen. Condooms kunnen het beste worden bewaard op koele en droge plaatsen, zoals in je nachtkastje.

3 stuks

€4,99 p/m incl. verzending

Krijg nu je eerste 3 condooms gratis!

6 stuks (Standaard)

€7,99 p/m incl. verzending

Krijg nu je eerste 3 condooms gratis!

12 stuks

€10,99 p/m incl. verzending

Krijg nu je eerste 3 condooms gratis!

20 stuks

€16,99 p/m incl. verzending

Krijg nu je eerste 3 condooms gratis!